بیشک هیچ کس دنبال گرانی نان و کوچک شدن سفره زندگی مردم نیست و آنچه دولت در قضیه نان به دنبال آن است کوتاه کردن دست دلالان و قاچاقچیان است.
به گزارش از زنجان ، موضوع تغییر ارائه یارانه دولت از گندم به آرد یکی از اقدامات اساسی دولت سیزدهم است که نخست در استان زنجان به صورت پایلوت اجرا شد و خوشبختانه بازخوردهای بسیار خوبی این طرح داشته و دیگر استانهای کشور هم به نوبت به دنبال اجرای این طرح هستند.
در واقع در این طرح، یارانه نان که قبلاً به گندم تعلق میگرفت مستقیماً به نانوایان پرداخت خواهد شد. از سوی دیگر دولت یک طرح 15 درصدی تشویقی برای نانوایان در نظر گرفته که مبلغ 15 درصد تراکنشهای روزانه به حساب نانوا بیشتر واریز میشود.
علی الماسی یادداشتی در خصوص این اقدام دولت در اختیار این رسانه قرار داده که به شرح زیر است:
بی شک هیچ کس دنبال گرانی نان و کوچک شدن سفره زندگی مردم نیست و آنچه دولت در قضیه نان به دنبال آن است کوتاه کردن دست دلالان و قاچاقچیان است.
بارها مسئولان در دولت و مجلس بر این موضوع تاکید کردند که برنامه دولت در خصوص نان سنتی گران کردن آن نیست، بلکه به نوعی به دنبال این هستند تا هر نانوایی به همان میزان که پخت دارد از دولت یارانه بگیرد که باید دید این تصمیم دولت چه مزایایی در پی خواهد داشت.
نخستین موضوعی که به نظر می رسد دولت خوب به آن واقف است بحث قاچاق آرد است، که به دست دلالان تسهیل می شود.
تصور کنید که یک واحد نانوایی با 10 کیسه سهمیه در روز که مشتری آنچنانی ندارد و روزی یک یا دو کیسه پخت دارد مابقی آرد خود را به دلالان با قیمت کیسه ای حدود 250 هزار تومان میفروشد در شرایطی که اگر آن را به نان تبدیل میکرد بیش از 150 هزار تومان عایدش نمی شد چرا که از هر کیسه با وزن چانه اعلامی حدود 350 قرص نان پخت میشود.
این اختلاف در فروش آرد با پخت آن به طور یقین برخی واحدهای نانوایی که از مشتری آنچنانی برخوردار نیستند را به سمت فروش آرد سوق داده بود که بدون مصرف حاملهای انرژی و دادن پول کارگر سودی بیشتر از پخت نان نصیبشان میشود که با این وضعیت خروج آرد از کشور سبب این شده که یارانه مردم ایران نصیب دیگر کشورها شود، البته دولت در این زمینه با طرح جدید هوشمندی خوبی در این زمینه به خرج داده است.
از طرف دیگر آن واحدهای نانوایی که مشتری زیادی دارند وقتی این وضعیت در دلال بازی حوزه آرد را می بینند دلسرد می شوند چرا که واحدی بدون داشتن مشتری بیشتر از آنها سود میبرد.
حال دولت با طرح جدید نان چطور میتواند هم به ارتقا کیفیت نان کمک کند و هم با حمایت از نانواییها باعث رونق دوباره در حوزه کسب و کار این قشر زحمت کش کند.
بدون شک بعد از اجرای طرح نان سنتی وقتی واحد نانوایی که نان باکیفیت پخت نماید مشتریان زیادی خواهد داشت که منجر به سود بیشتر برای این واحد خواهد شد که در این راستا دولت نیز با طرح حمایتی خود از نانواها باید علاوه بر حمایت از این قشر به ارتقا کیفیت نان نیز کمک کند.
نکته دیگر اینکه دولت باید این موضوع را برای مردم تشریح کند که با دلال بازی در حوزه آرد چه ثروتی از کشور از مرزها خارج می شود و آنهایی که این تصمیم درست دولت را زیر سوال میبرند و یا در حال تخریب عملکرد آن هستند آیا طرح جایگزینی برای جلوگیری از موضوع دلال بازی در حوزه آرد و قاچاق آن دارند؟ و یا اینکه دانسته و یا ندانسته فقط به دنبال تخریب عملکرد دولت هستند؟
موضوع دیگری که می توان به آن اشاره کرد این موضوع است که شرایط کنونی در حوزه آرد و نان به ضرر کارگران زحمت کش این قشر نیز شده چرا که واحدهای نانوایی که مشتری ندارند به جای ارتقا کیفیت نان و ایجاد اشتغال برای کارگران با فروش کیسههای آرد نه تنها باعث خروج آرد از کشور میشوند بلکه به بیکاری کارگران نیز دامن می زنند.
البته امید است دولت با اجرای خوب این طرح هم باعث رضایت مردم شود و هم فعالان زحمت کش این صنف، چرا که موفقیت این طرح مزایای بسیاری را برای مصرف کننده، تولیدکننده و در نهایت برای کشور به دنبال خواهد داست.
انتهای پیام/